Klantenservice

nathalie haalt boek uit boekenkast bij atria

De bibliotheek is i.v.m. corona nog steeds gesloten. Wel kun je op afspraak boeken halen en terugbrengen. Neem daarvoor contact op met: info@atria.nl
Er wordt geen boete berekend totdat we weer volledig open zijn.
Heb je foto’s of ander beeldmateriaal nodig? Die kun je aanvragen via de website.
Heb je vragen of ben je op zoek naar informatie? We zijn van dinsdag t/m vrijdag via info@atria.nl bereikbaar.

Abonnement

Digitale publicaties kun je kosteloos downloaden. Om boeken te lenen heb je een abonnement nodig. Er zijn 2 soorten abonnementen:

  • Basisabonnement: Als je af en toe boeken wilt lenen, betaal je eenmalig € 7,50 inschrijfgeld en vervolgens € 1 per geleend boek per 4 weken.
  • Jaarabonnement: Als je regelmatig boeken wilt lenen of verlengen, betaal je jaarlijks € 25 en kun je verder gratis lenen en verlengen. Met een jaarabonnement heb je thuis ook toegang tot een aantal externe collecties.

Je kunt op vertoon van een geldig legitimatiebewijs lid worden in de bibliotheek van Atria. Je kunt je ook online inschrijven.

Ik bestel een abonnement

AdamNetpas

Houders van een AdamNetpas kunnen bij Atria een gratis jaarabonnement aanvragen voor de geldigheidsduur van hun AdamNetpas. Neem hiervoor contact op met de informatiebalie, via info@atria.nl

Toegang tot de externe collecties

Met een jaarabonnement heb je vanuit huis of elke andere plek met internet toegang tot een aantal interessante collecties.
Je kunt een account hiervoor aanmaken, door je leennummer te registreren.

Registreer je leennummer

Lenen

Je kunt boeken, nota’s en rapporten lenen die gepubliceerd zijn ná 1950, met uitzondering van uniek en kwetsbaar materiaal en scripties. Je kunt- binnen Nederland en België – maximaal 5 boeken tegelijk lenen voor een periode van 4 weken .
Wij bieden ook de mogelijkheid om boeken per post toegestuurd te krijgen. Stuur je verzoek naar info@atria.nl (graag vermelden: auteur/titel/vindplaats/aantal pagina’s van de gewenste boeken). De verzendkosten zijn € 4 per boek, naast eventueel leengeld.

Verlengen

Je kunt boeken telefonisch verlengen of via info@atria.nl
Geleende boeken kun je maximaal 5 keer voor een periode van 4 weken verlengen, tenzij de boeken zijn gereserveerd.

Boete

Ben je te laat met terugbrengen, dan betaal je € 0,50 per boek per week.

Archiefstukken inzien

Van ieder archief kun je online de beschrijving of inventaris raadplegen. Ruim 30 archieven zijn gedigitaliseerd. Wil je archiefstukken komen bekijken, maak dan bij voorkeur een afspraak via info@atria.nl, dat voorkomt teleurstellingen. Indien een archief beperkt toegankelijk is, moet je altijd van te voren toestemming vragen om het te mogen inzien. Je kunt hiervoor contact opnemen met de archivaris via info@atria.nl

Fotokopieën

Het is mogelijk – mits de conditie het toelaat – scans te laten maken van artikelen uit tijdschriften of knipselmappen, van bladmuziek of van archiefstukken. Dat kan alleen als de scan voor eigen privé-gebruik is, met bronvermelding (naam auteur e.d.) en de digitale kopie niet verder geopenbaard of opgeslagen wordt. De kosten voor het scannen zijn € 0,60 per pagina (met een minimumbedrag van € 3,00). Je ontvangt een factuur bij je bestelling. Wil je liever een fotokopie per post ontvangen? Dat is ook mogelijk. De kosten hiervoor zijn hetzelfde.

In de bibliotheek kun je zelf fotokopieën maken voor € 0,15 per kopie (A4/A3).

Reproducties bestellen

Het merendeel van de foto’s, affiches en objecten uit de collectie van Atria is in digitale vorm te bestellen. Op al het beeldmateriaal rust copyright tot 70 jaar na het overlijden van de maker. Atria bezit geen auteursrecht over de collectie. Je dient zelf het auteursrecht te regelen met de rechthebbende, zie hiervoor www.regeljerechten.nl. Verzending – mits je toestemming hebt van de rechthebbende – vindt plaats via We Transfer (op 300 dpi/tiff-formaat).

Heb je vragen over het bestellen van beeldmateriaal, neem dan contact op met de informatiebalie, via info@atria.nl.

De kosten voor het bestellen van reproducties van foto’s, affiches en objecten zijn:

  • commerciële klanten: € 50 exclusief € 10,50 btw
  • non-profitorganisaties: € 25 exclusief € 5,25 btw
  • particulieren en studenten: € 10 exclusief € 2,10 btw

Bruikleen

Archiefstukken, beeldmateriaal en ander materiaal dat normaal gesproken niet wordt uitgeleend, is in overleg wél te leen voor tentoonstellingen. Voor vragen over bruikleen kun je contact opnemen met de informatiebalie via info@atria.nl

Bruikleen aanvragen

Delen: