Hulp bij je (profiel)werkstuk

student tour in bibliotheek en archief van atria

Onze collectie zitten boordevol informatie, die voor een werkstuk kunnen worden gebruikt. Wij helpen je graag een stuk op weg met het maken van je profielwerkstuk. 

Thema’s en onderwerpen

Op deze site staat veel informatie over de positie van vrouwen op alle terreinen, zoals bijvoorbeeld recht, politiek, arbeid, zorg, geschiedenis, kunst, literatuur, wetenschap, religie, seksualiteit, emancipatie en feminisme, in heden en verleden, uit binnen- en buitenland.

Onder het kopje ‘kennis’ kun je onze webspecials en blogs over diverse thema’s vinden zoals feminisme, arbeid, werk en zorg, vrouwen in de politiek, geweld tegen vrouwen en biografieën van bijzondere vrouwen.

Online zoeken

Je kunt eenvoudig en uitgebreid zoeken, zoekopdrachten verfijnen en zoeken op onderwerp met behulp van de Vrouwenthesaurus. Een lijst van zoekwoorden vind je hier.
Je zoekresultaten kun je zo nodig filteren, sorteren of opslaan. Bekijk hier de zoektips
Ruim 9000 boeken, tijdschriften en artikelen, maar ook archieven zijn digitaal en thuis te raadplegen.

Bekijk onze tips voor een (profiel)werkstuk over feminisme

De bibliotheek bezoeken

Als je voor je profielwerkstuk meer wil weten over een onderwerp en materiaal wil raadplegen dat niet online beschikbaar is, kun je langskomen in de bibliotheek. Geef je komst van tevoren door aan onze medewerkers van de bibliotheek, zij helpen je graag verder. Stuur een e-mail naar info@atria.nl, met een lijst van boeken en tijdschriften die je wil inzien. Het materiaal wordt dan voor je klaargelegd.
Het is mogelijk om boeken te lenen of artikelen te kopiëren. Voor meer informatie, zie Klantenservice
Toegang tot en gebruik van de bibliotheek is gratis.

Openingstijden bibliotheek: dinsdag t/m vrijdag, 10.00 – 17.00 uur
Adres: Vijzelstraat 20, 1017 HK Amsterdam

Interviews

Wij geven geen interviews. Misschien is er iemand in je omgeving, bijvoorbeeld je moeder, oma of tante, die jouw vragen kan beantwoorden.

Contact

Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op via: info@atria.nl of telefonisch via 020-53031550.

Delen: