Bibliotheekabonnement met studentenkorting

Bibliotheekabonnement met studentenkorting

Studenten kunnen t/m november een jaarabonnement voor de bibliotheek aanschaffen, mét studentenkorting.

Het nieuwe collegejaar is begonnen. Studenten en onderzoekers zijn welkom om Atria’s unieke collectie te raadplegen. Je kunt ook komen studeren in onze rustige bibliotheek in het centrum van Amsterdam. Ben je student en wil je meer weten over emancipatie, feminisme, gender en diversiteit? Of ben je docent en wil je je studenten een gender-sensitieve blik meegeven? Dan moet je bij Atria zijn!

Studentenkorting

Voor studenten kost een jaarabonnement voor de bibliotheek tot en met november slechts € 15,00. Daarvoor kan je vier weken lang vijf boeken lenen. 

Actuele en historische informatie

In de (online) bibliotheek en het archief van Atria is actuele en historische informatie te vinden over vrouwen en genderverhoudingen in de samenleving. De collectie bestaat al sinds 1935 en draagt de naam Internationaal Archief voor de Vrouwenbeweging (IAV). De Collectie IAV is één van de oudste collecties over vrouwen en gendergelijkheid wereldwijd. We hebben archieven, egodocumenten, tijdschriften, biografische knipselmappen, boeken, brochures, rapporten, scripties, Oral History interviews, foto’s, affiches en audio items, objecten en documentatiemateriaal.

Student Tours

Ter kennismaking! Studenten en docenten kunnen zich inschrijven voor één van de gratis Student Tours, op maandag 24 september of donderdag 18 oktober, van 17.00 – 18.00 uur. De rondleiding vindt plaats in de bibliotheek en het archief. Je ziet bijzondere stukken uit de collectie. Daar zit vaak een verhaal aan verbonden. En het kan een nieuw perspectief bieden. We vertellen wat Atria doet. Wat kunnen we voor jou, als student of docent, betekenen?

Tijdens de Student Tour (in het Nederlands of Engels) kom je van alles te weten over de geschiedenis van vrouwenemancipatie in Nederland. De nadruk ligt op onderwijs en wetenschap. Wie was bijvoorbeeld de eerste vrouwelijke student in Nederland? Of de eerste vrouwelijke hoogleraar? Welke andere vrouwen hebben een rol gespeeld als wegbereiders voor het recht op onderwijs en de mogelijkheid je als vrouw te ontplooien? En hoe organiseerden vrouwelijke studenten zich in het studentenleven?

Delen: